Skip to main content

Het Team

Niet iedere tandarts mag zich orthodontist noemen.
Enkel na de nodige studies mag je de beschermde titel gebruiken.

Na 5 jaar (ondertussen reeds 6jaar) studeren aan de universiteit ben je algemeen tandarts. Wie zich wil specialiseren in orthodontie moet zich na deze studie nog gedurende 4 fulltime specialisatiejaren aan de universiteit toeleggen op de kaak- en gebitsregulatie.

Een orthodontist is dus een tandarts-specialist.

Na de opleiding volgt de registratie bij de Belgische Beroepsvereniging van Nederlandstalige Orthodontisten, kortweg BBNO. Alleen zij die geregistreerd staan in het specialistenregister mogen zich orthodontist noemen.

Ook tandartsen mogen beugels plaatsen, echter zij mogen zich geen orthodontist noemen.

Je weet of je te maken hebt met een orthodontist als zijn/haar RIZIV nummer eindigt op -007.

Orthodontisten werken nadat ze zijn ingeschreven in het Specialisten Register niet meer als tandarts en vullen dus geen gaatjes of maken geen kunstgebitten meer maar houden zich alleen nog bezig met orthodontie.

Balie- en praktijkassistentes

Voor een vlotte en hygiënische praktijkvoering kunnen we steeds rekenen op onze balie- en praktijkassistentes.

Ze ontvangen patiënten aan de balie, zijn het eerste aanspreekpunt en daarmee "het gezicht van de praktijk".

Naast de administratieve functie, staan ze in voor de reiniging, onderhoud en het steriliseren van de   tandheelkundige instrumenten en zorgen ze voor een soepele logistieke voortgang in de praktijk.

Zij bieden ondersteuning aan de orthodontisten bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van patiënten behandelingen.