Instructies bij het starten met blokjes

Elastiekjes voor een juiste beet

"HET NAUWGEZET DRAGEN VAN DE ELASTIEKEN DRAAGT IN BELANGRIJKE MATE BIJ TOT EEN SNEL, GOED EN MOOI RESULTAAT!"

Blokjes zorgen ervoor dat de tanden mooi recht komen te staan. Naast de esthetiek is het uiteraard ook belangrijk dat de tanden goed op elkaar gaan passen. Dit is noodzakelijk voor een goed functioneren van het gebit alsook voor het behoud van het bekomen resultaat op lange termijn. Hiervoor zijn tijdens de behandeling vaak elastieken nodig die de boven- met de ondertandboog gaan verbinden opdat de tanden naar de juiste plaats geleid kunnen worden.
Omdat een orthodontische behandeling pas succesvol is wanneer een constante kracht de tandbogen mooi op elkaar kan gaan afstemmen, is het bijzonder belangrijk de juiste instructies van de orthodontist bij het dragen van die elastieken nauwlettend op te volgen.

Enkele richtlijnen bij het dragen van de elastieken:


* Draag ze altijd op de juiste manier volgens de meegegeven instructies. Let goed op, niet iedereen moet de elastiekjes aan dezelfde tanden vastmaken of op dezelfde manier dragen. 
* Hou altijd wat reserve-elastieken bij voor het geval er eentje stuk springt. Het is normaal dat af en toe een elastiekje stukgaat. Je krijgt dus een voorraad mee naar huis. Als je elastiekjes bijna op zijn, vraag je nieuwe. Het is handig de kleur, of het dier (gorilla, panda, wolf, schildpad, arend) die op de zakjes staat te onthouden
* Het heeft geen nut ze dubbel aan te haken, ook dubbel dragen ’s nachts, vervangt de uren overdag niet.
Vervang ze regelmatig (normaal dagelijks) om hun elasticiteit op peil te houden.

 Hoe beter je doet wat we vragen, hoe sneller je behandeling vordert.

Ons Adres

Nieuwpoortkeiweg 10A bus 001
8630 Veurne

G&H orthodontie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 058.31.36.06

Open

Maandag t.e.m. vrijdag van 9u tot 18u.
Tijdens schoolvakanties tot 17u.