Retentiefase of Nacontrole

Nadat je tanden recht zijn gezet is het de bedoeling dat deze worden recht gehouden, daarom wordt er een retentiedraad geplaatst. Dit is een dun draadje dat achter de voorste tanden in de onder- en boventandenboog wordt geplaatst. Nagelbijten met een retentiedraad is uit den boze! Nagelbijten zal vroegtijdig loskomen of breuk van de retentiedraad veroorzaken.

Retentiedraad 

Wanneer de retentiedraad losgekomen is op één of meerdere tanden, laat hem dan gewoon zitten en telefoneer zo snel mogelijk om hem te laten herkleven.

Indien de draad volledig is losgekomen is, telefoneer dan zo snel mogelijk voor een afspraak. Gooi het draadje in geen geval weg en breng het mee op je afspraak!

 

Soms krijg je ook een uitneembaar retentieapparaat.

dreamstime xs 43895594

 

 

Wanneer de retentiedraad loskomt en/of je draagt je retentieapparaat niet; zoals je werd geleerd, dan is de kans groot dat de tanden weer scheef komen te staan. Dit is een normaal verouderingsverschijnsel net zoals het kaal worden en/of grijs haar krijgen.

Na het plaatsen van de retentieapparatuur kom je nog enkele keren terug op controle.

Hou de retentieapparaten goed bij en draag ze zoals geïnstrueerd zodat je kan blijven genieten van je mooie glimlach. Gooi ze vooral nooit weg.